Campanie colecatre selectiva a deseurilor

 

Stă în puterea fiecăruia dintre noi să protejăm mediul in care traim. De aceea, la inceputul lunii noiembrie  am dat  startul ♻️ acțiunii de distribuire  a sacilor necesari pentru colectarea selectivă a deșeurilor în zonele de case si a pliantelor de informare.

Practic, gălățenii care locuiesc la case primesc doi saci pentru fiecare saptamana: unul va fi 🟡 galben pentru deșeurile de ambalaje din plastic și metal, iar celălalt va fi 🔵 albastru pentru deseurile de ambalaje din  hârtie și carton.

Echipele Serviciului Public  Ecosal vor prelua deseurile reciclabile, colectate si depozitate de catre cetateni in sacii corespunzatori, dupa programul “”din poarta in poarta”deja implementat si le vor transporta la stația de sortare a municipiului  pentru a fi ulterior reciclate.

Va rugam:

Pliaţi deşeurile de ambalaje tip PET sau cartoanele înainte de depozitare, pentru a ocupa cât mai puţin spaţiu!

 

Sacii de colectare selectivă vor fi scosi in strada în fata proprietatii iar Serviciul Public Ecosal ii va ridica săptămânal  in ziua stabilita, fata de ziua obisnuita a colectarii deseurilor menajere, respectiv:

Grafic de colectare fond vechi 2021

Deşeurile vegetale (crengi, iarbă, frunze etc.) NU trebuie scoase la stradă sau în punctele de colectare pentru deşeuri menajere.

Deseurile vegetale, ambalajele de sticla, trebuie depozitate în curţile proprii si se va solicita ridicarea acestor deşeuri la Serviciul Public Ecosal, la numărul 0236 312 282.

 

logo-default

SP Ecosal Galati

Copyright © 2018 Serviciul Public Ecosal Galati. Toate drepturile rezervate.